Par pensionāru apkrāpšanu policija aizturējusi divus agrāk tiesātus vīriešus

Aizdomās par vairāku pensionāru apkrāpšanu policijas darbinieki Latgalē aizturējuši divus 1982. un 1968.gadā dzimušus agrāk tiesātus vīriešus.

Kā informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, aizdomās turamās personas Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturējuši aizvadītajā nedēļā apjomīga darba rezultātā.

Laika posmā no pagājušā gada decembra beigām līdz šā gada martam Latgalē reģistrēti vairāki krāpšanas gadījumi, saistībā ar kuriem sākti 13 kriminālprocesi. No krāpnieku darbībām cietušas kopumā 14 personas, pamatā gados vecas pensionāres, vecākā no tām dzimusi 1925.gadā. No cietušajām noziedznieki izkrāpuši vairākus tūkstošus latu un eiro, atsevišķos gadījumos arī juvelierizstrādājumus. Lielākā fiksētā izkrāptā naudas summa - 1800 latu.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde vairākkārt brīdinājusi iedzīvotājus, par telefonkrāpniekiem, kas atsākuši savu darbību, izkrāpjot naudas līdzekļus gados veciem cilvēkiem. Neskatoties uz to, cilvēki turpinājuši uzķerties uz krāpšanām un maksājuši iespaidīgus naudas līdzekļus, lai paglābtu no atbildības savus radiniekus, visbiežāk dēlus un mazdēlus, par it kā izraisītiem ceļu satiksmes negadījumiem.

Jaunākajam no aizdomās turamajiem Daugavpils tiesa piemērojusi apcietinājumu, bet otrs agrāk tiesātais vīrietis pašlaik atrodas brīvībā, jo Rēzeknes tiesa atteikusies piemērot viņam ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli. Sāktajos kriminālprocesos turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Svarīgākais