Ugunsgrēkā Amatas novadā gājuši bojā divi cilvēki

Vakar vakarā kādā dzīvojamā mājā Amatas novada Skujenes pagastā izcēlās ugunsgrēks, kurā gāja bojā divi cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere.

Izsaukumu uz degošo ēku VUGD saņēma plkst.18.26. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva dzīvojamā māja jau deg ar atklātu liesmu visā tās 80 kvadrātmetru lielajā platībā. Dzēšanas darbos piedalījās arī Amatas brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums.

Kaimiņi ugunsdzēsējus informēja, ka ēkā, iespējams, palikuši divi cilvēki. Pēc liesmu nodzēšanas ugunsdzēsēji atrada bojā gājušos - sievieti un vīrieti. Ugunsgrēks tika lokalizēts plkst.19.44, bet pilnībā likvidēt to izdevās vien stundu pirms pusnakts.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus izmeklēšanā skaidro Valsts policija.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais