Aizdomīgas aploksnes dēļ bloķē satiksmi Bruņinieku ielā

Operatīvie dienesti šodien atkal saņēmuši izsaukumu par "aizdomīgu aploksni", kas atsūtīta kādam cilvēkam Rīgā, Bruņinieku ielā.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldē (RRP), minētā izsaukuma dēļ uz laiku ir bloķēta satiksme Bruņinieku ielas posmā starp Tērbatas ielu un Brīvības ielu, tāpēc autovadītāji tiek aicināti apbraukt šo posmu.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere aģentūrai LETA apstiprināja, ka šodien ir saņemts jauns izsaukums par nenoskaidrotu vielu korespondencē.

Arī šoreiz notikuma vietā drošības labad tiek gatavota dekontaminācijas vieta gadījumam, ja aploksnē atrastā viela izrādīsies kaitīga un to būs nepieciešams nomazgāt no cilvēku ķermeņiem.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā operatīvie dienesti trīs reizes saņēma satrauktu iedzīvotāju zvanus par "aizdomīgām aploksnēm". Zvanītāji bija no biroju ēkām Mūkusalas ielā 41 un 41b. Pēc tam, kad tika veikta virkne operatīvo pasākumu, noskaidrojās, ka it kā aizdomīgajās aploksnēs ir parasts reklāmas buklets, kam pievienota konfekte.

Šādu sūtījumu saņēmuši vairāki tūkstoši cilvēku, bet daži no tā nobijušies, aģentūrai LETA pagājušās piektdienas pēcpusdienā atzina VP RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc krimināllikuma XX nodaļas par noziegumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Policija zina, kurš ir reklāmas bukletu izplatītājs. Patlaban turpinās visu apstākļu noskaidrošana, kā arī tiek lemts par procesa tālāko virzību, piektdien pēcpusdienā sacīja Sadovskis.

Latvijā

Vakar nācās apmeklēt Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes 3. nodaļu. Kā pavēstē teikts, “uz nopratināšanu”. Jau pirms šīs pratināšanas, un vēl jo vairāk pēc tās, man radās vairāki jautājumi. Manuprāt, tādi, uz kuriem atbildes gribētu dzirdēt arī plašāka sabiedrība.

Svarīgākais