Policija arī turpmāk apsargās Rīgas ebreju reliģisko draudzi

Valdība šodien, 24.novembrī, atbalstīja Iekšlietu ministrijas izstrādāto rīkojuma projektu ''Par Valsts policijas apsargājamajiem objektiem''.

Rīkojumā noteiktas Latvijas Republikas un ārvalstu diplomātiskās un konsulārās pārstāvniecības, kā arī atsevišķi objekti, kuru apsardzi arī turpmāk veiks Valsts policija.

Šis Ministru kabineta rīkojums neattiecas uz nacionālajai drošībai svarīgiem objektiem, jo to drošības pasākumus reglamentē citi normatīvie akti.

Tāpat Valsts policija arī turpmāk turpinās apsargāt Rīgas ebreju reliģisko draudzi, kas atrodas Rīgā, Peitavas ielā un pie kuras 1998.gada 2.aprīlī notika sprādziens, kas izraisīja plašu rezonansi un nosodījumu starptautiskā līmenī. Apsardzes nepieciešamību nosaka arī vairāki citi faktori, kā piemēram, ebreju kultūras un reliģiskie pieminekļi ir vieni no apdraudētākajiem visā pasaulē un pret tiem tiek vērsti gan terora akti, gan arī notiek vandālisms, kā arī sociālas spriedzes palielināšanās ekonomiskās krīzes laikā bieži vien saistīta ar etniskās un reliģiskās neiecietības izpausmēm. Līdz šim, pateicoties apsardzes nodrošināšanai, no šādiem starpgadījumiem ir izdevis izvairīties.

Latvijā

Latvijā intensīvāk apkaros dažādas invazīvās sugas, un iedzīvotājus sodīs ne tikai par latvāņu nepļaušanu, bet arī par Spānijas kailgliemežiem. Tos kā pirmos plāno iekļaut Latvijas invazīvo sugu sarakstā, kas top Viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministrijā, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais