Lietuvā pie zagta auto stūres aizturēts Latvijas policists

© bmw.com

Lietuvas policisti pirmdien netālu no Panevēžas aizturējuši kādu kolēģi no Latvijas, kurš vadījis zagtu automašīnu "BMW X5", liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Latvijas Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākais inspektors Aigars Bērziņš aģentūrai LETA apstiprināja, ka šorīt Lietuvas kolēģi informējuši par notikušo, un uz kaimiņvalsti jau devušies Latvijas likumsargi.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās informācijas, Lietuvas policistus aizdomīgus darījis apstāklis, ka automašīnai ir Vācijas valsts numurzīmes, bet vadītājs pēc apturēšanas kā pirmās uzrāda nevis braukšanas tiesības, bet gan policista apliecību.

Pārbaudot automašīnu, konstatēts, ka tā ir iekļauta Šengenas informācijas bāzē kā nozagta. Lietuvas policisti noskaidrojuši, ka spēkrats nozagts Latvijā aptuveni pirms mēneša.

Pašlaik automašīnas vadītājs aizturēts. Pēc Bērziņa teiktā, uz Lietuvu devušies Latvijas policisti, kas lems par tālākajām procesuālajām darbībām.

Pagaidām nav zināms, vai aizturētais policists ir saistīts ar zādzību. Iespējams, ka viņš darbojies kā šoferis, proti, zagto spēkratu "pārdzinis" uz Lietuvu, par to saņemot atlīdzību, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

"BMW X5" ir viena no visvairāk zagtajām automašīnu markām Latvijā. Tikai Rīgas reģionā vien pēdējā mēneša laikā nozagti seši šādi spēkrati, bet kopš oktobra sākuma - astoņi, liecina aģentūras LETA arhīva dati.