Ludzā iedzīvotāji aiztur automašīnu zagli

Ludzā nozieguma izdarīšanas brīdī iedzīvotāji aizturējuši automašīnu zagli, kādu 1988.gadā dzimušu agrāk tiesātu vīrieti.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, naktī no 2. uz 3.martu kāda sieviete pa sava dzīvokļa logu pamanījusi, ka nenoskaidrota persona veic aizdomīgas darbības blakus viņai piederošajai automašīnai "Audi".

Lai nepieļautu iespējamās pretlikumīgās darbības, sieviete vērsusies pēc palīdzības pie sava kaimiņa, kurš devies ārā un aizturējis aizdomīgo personu. Pēc tam aizturētais vīrietis nodots izsauktajiem policijas darbiniekiem.

Precizējot notikušā apstākļus, noskaidrots, ka aizturētais vīrietis tik tiešām bija mēģinājis nozagt automašīnu, kas bijusi novietota neapgaismotā daudzstāvu mājas pagalmā un nav bijusi aprīkota ar signalizācijas sistēmu. Zādzības mēģinājumam garnadzi iedrošinājis tas, ka transportlīdzeklis nav bijis aprīkots ar signalizāciju.

Par zādzības mēģinājumu sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki noskaidrojuši aizturētā saistību ar vēl vienas automašīnas zādzību, kas reģistrēta februāra sākumā. Toreiz naktī no kādas mājas pagalma Ludzā tika nozagta automašīna "VW Passat". Operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā daļēji izjauktais transportlīdzeklis atrasts Aglonas novadā un atgriezts tā īpašniekam.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, policija turpina izmeklēšanu.

Svarīgākais