Parādos ieslīdzis narkomāns Pārdaugavā nodur spēļu zāles darbinieci

Aizdomās par kādas Rīgas spēļu zāles darbinieces slepkavību un viena vīrieša ievainošanu policisti pagājušās nedēļas nogalē aizturējuši agrāk tiesātu 1992.gadā dzimušu jaunieti, kurš regulāri lieto narkotikas un ir ieslīdzis parādos.

Kā šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, minētais jaunietis sestdien Pārdaugavā nogalinājis 30 gadus vecu spēļu zāles operatori, iedurot viņai apmēram desmit reizes. Neraugoties uz smagajiem miesas bojājumiem, sieviete vēl spējusi izkļūt no spēļu zāles, taču turpat uz ielas nomirusi.

Bez tam 1992.gadā dzimušais jaunietis vairākas reizes iedūris kādam spēļu zāles apmeklētājam un mēģinājis sadurt vēl vienu cilvēku, taču viņam sagriezis tikai jaku.

Par notikušo sākts kriminālprocess, aizturētajam var draudēt pat mūža ieslodzījums.

Kā pastāstīja Grišins, noskaidrots, ka aizturētais regulāri lieto narkotikas un alkoholu. Patlaban izmeklētājiem nav saprotami asiņaino uzbrukumu motīvi. Aizturētais savu vainu atzinis, taču arī pats nav spējis izskaidrot, kāpēc šādi rīkojies. Policija lūgs viņam kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu. Tāpat aizturētajam tiks nozīmēta psihiatriskā ekspertīze.

Jaunietis ir agrāk tiesāts par miesas bojājumu nodarīšanu, viņš arī bijis ieslīdzis parādos un mēdzis spēlēt azartspēles. Policija pieļauj, ka pirms uzbrukuma viņš vairākas dienas lietojis alkoholu.

Minētais noziegums ierindojams kategorijā "nepamatota agresivitāte", žurnālistiem atzina Grišins.