Policija pēc videonovērošanas kameru ieraksta atpazīst un aiztur velosipēda zagli

Februāra sākumā Jūrmalā, Kauguros, kādā daudzstāvu mājas slēdzamā kāpņutelpā tika nozagti divi velosipēdi, kurus kāds mājas iedzīvotājs uz brīdi bija atstājis bez uzraudzības.

Pēc brīža kad viņš atgriezās, velosipēdi kāpņu telpā vairs nebija.

Pēc zādzības cietušais par notikušo ziņoja policijai un Jūrmalas iecirkņa darbinieki uzsāka operatīvo darbu, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde. Izmeklēšanas laikā policija noskaidroja, ka attiecīgā ēka ir aprīkota ar videonovērošanas kamerām. Jūrmalas iecirkņa darbinieki, noskatoties kameras ierakstus, konstatēja, ka abus velosipēdus ir nozaguši divi vīrieši, kurus policisti uzreiz atpazina, jo iepriekš šie vīrieši par dažādiem pārkāpumiem bija nonākuši policijas iecirknī.

26. februārī tika aizturēts viens no garnadžiem. Aizturētais ir kāds 1983. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par zādzībām. Veicot izmeklēšanas pasākumus, pie viņa tika atrasts viens no velosipēdiem. Otrs garnadzis, kā arī otrs velosipēds vēl tiek meklēts.

Par zādzību ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Svarīgākais