Apzagts arī Ziedot.lv birojs [papildināts]

Naktī uz otrdienu garnadži uzlauzuši un apzaguši labdarības organizācijas Ziedot.lv biroju Rīgā, Bruņieku ielā. Garnadžu guvums – divi portatīvie datori.

Zagļi Ziedot.lv birojā iekļuvuši, izlaužot logu, nra.lv informēja Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko.

Zagļi paspējuši paņemt tikai divus datorus un izmētāt dokumentus. Pēc ielaušanās iedarbojusies signalizācija, bet pēc trim minūtēm atbraukušie apsargi zagļus tomēr nav noķēruši.

Organizācijai ir radīts materiālais zaudējums aptuveni 1500 latu apmērā. Visi ziedojumi ir drošībā, jo ziedotā nauda Ziedot.lv birojā neatrodas, tā vienmēr tiek glabāt bankas kontos. Nozagtajos datoros nebija arī informācijas par ziedotājiem vai ziedojumu saņēmējiem, kas varētu tikt klasificēta kā personas datus apdraudoša.

nra.lv jau ziņoja, ka naktī uz piektdienu zagļi izdemolējuši un aplaupījuši Latvijas Sarkanā krusta telpas Rīgas centrā. Zagļi uzlauzuši durvis, izsituši logus, visas telpas izdemolējuši, iznesuši visu, ko vien varējuši - datorus, ziedojumu kastes, naudu, arī organizācijas dokumentus, tostarp zīmogus.

Valsts policijas vadība pastiprināti nolēmusi kontrolēt divu labdarības organizācijas biroju apzagšanas izmeklēšanu, nra.lv uzsvēra Rīgas reģiona policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko. Pagaidām gan aizturēto ne Sarkanā Krusta, ne Ziedot.lv apzagšanas gadījumos. Policija izmeklē, vai abas zādzības nav pastrādājušas vienas un tās pašas personas.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais