Daugavpils apkārtnē aiztur Latvijas pilsoni ar gandrīz 19 000 kontrabandas cigarešu

21. novembrī, Valsts robežsardzes (VRS) Daugavpils pārvaldes Kriminālizmeklēšanas dienesta amatpersonas pierobežā, uz ceļa Braslava-Daugavpils, aizturēja Latvijas pilsoni, kurš slēptā veidā mēģināja ievest Latvijā 18 740 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu.

Kā aģentūru LETA informēja VRS Galvenās pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta vecākā inspektore Biruta Stankeviča, robežsargi apturēja Latvijas pilsoņa vadīto automašīnu "VW Passat Variant", lai veiktu tās apskati, bet apskates laikā slēpņos, kas bija ierīkoti zem transportlīdzekļa aizmugurējā sēdekļa, bagāžas nodalījumā un automašīnas grīdā, tika konstatētas 18 740 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes marķējumu. Cigarešu aptuvenā vērtība varētu būt 940 lati.

Automašīna un cigaretes tika izņemtas, bet administratīvā pārkāpuma lietas materiāli tiks nosūtīti pēc piekritības Valsts ieņēmumu dienestam, norādīja Stankeviča.

Kā liecina VRS apkopotā informācija, šā gada desmit mēnešos kopumā aizturētas 286 personas, kuras mēģinājušas valstī nelikumīgi ievest 4,4 miljonus cigarešu. Pērn analoģiskā laika periodā bija aizturētas 76 personas ar 628 247 cigaretēm. Savukārt šogad novembrī jau aizturētas 67 personas ar 130 259 kontrabandas cigaretēm, kas liecina par strauju nelikumīgas tabakas izstrādājumu pārvietošanas gadījumu pieaugumu.

Svarīgākais