Sarkandaugavā kioskā atrod 320 iepakojumus ar augu valsts izcelsmes vielu

Rīgā, Sarkandaugavā, vakar kādā kioskā policisti atraduši 320 iepakojumus ar iespējamām narkotikām.

Pārbaudē kioskā Tilta ielā policisti atrada kopā 320 iepakojumus ar augu valsts izcelsmes vielu.

Policijā uzsākta administratīvā lieta, kuras ietvaros noteikta ekspertīze, lai noskaidrotu vielas sastāvu.

Jau ziņots, ka Rīgas centrā pagājušā nedēļā Valsts policija divās tirgotavās atsavinājusi 184 iepakojumus ar iespējamām narkotikām.

Saeimā pagājušajā nedēļā konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīti grozījumi likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību". Saskaņā ar grozījumiem turpmāk Latvijā kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu saraksts tiks aizstāts ar jaunāko psihoaktīvo vielu ķīmisko grupu pamatformulām, tādējādi ierobežojot dažādu maisījumu izplatību.

Izmaiņas līdzšinējā kārtībā nepieciešamas, jo saraksta papildināšana ar atklātām jaunām vielām nedod vēlamo rezultātu un ražotāju iespējas sintezēt jaunas vielas, nedaudz pamainot ķīmisko struktūru, ir teju bezgalīgas, norāda likumprojekta autori Veselības ministrijā (VM).

Populārāko jauno psihoaktīvo vielu ķīmisko grupu pamatformulas sagatavos VM, un tādējādi tiks ierobežota visu šajās ķīmiskajās grupās iekļauto vielu izmantošana. Sagatavotās pamatformulas ietver visas patlaban apritē esošās jaunās psihoaktīvās vielas, kā arī daļu no