Privātmājas pagalmā atrod 200 gramus zemē ierakta metamfetamīna

Policija aizdomās par narkotisko vielu realizāciju lielos apmēros aizturējusi kādu vīrieti un sievieti, kuru īrētās privātmājas pagalmā atrasti zemē ierakti 200 grami metamfetamīna.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākais speciālists Edgars Dudko, 20.novembrī policijas darbinieki, veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, aizdomās par narkotisko vielu iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros aizturēja jau agrāk par līdzīgiem noziegumiem tiesātas personas - 1967.gadā dzimušu vīrieti un viņa dzīvesbiedri - 1973.gadā dzimušu sievieti. Personīgo mantu pārbaudes laikā pie sievietes tika atrasti un izņemti 22,7 grami metamfetamīna, savukārt pie vīrieša - vēl 14,5 grami metamfetamīna, elektroniskie svari, vairāki desmiti polietilēna maisiņu ar salmiņveida aizdari, kā arī pneimatiskais šaujamierocis.

Tika sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 3.daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkos un neatļautu realizēšanu lielā apmērā. Krimināllikums par šo noziegumu paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Abi aizturētie īrēja dārza savrupmāju Rīgas nomalē, kuras teritorijā viņi slēpa narkotikas. Tāpat viņi izmantoja īrētas automašīnas, kuras regulāri mainīja. Tika veikta sankcionēta kratīšana vienā no šiem īrētajiem transportlīdzekļiem, kuras laikā policisti atrada un izņēma nepilnu vienu gramu izžāvētas marihuānas, bet īrētās privātmājas teritorijā kratīšanas laikā tika atrasti un izņemti vēl 200 grami metamfetamīna, kas bija rūpīgi ierakti zemē.

Vakar Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa abiem aizdomās turamajiem kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu, pastāstīja Dudko.