Par kukuļošanu un ieroču glabāšanu bijušajiem ONAB darbiniekiem piespriež 9 un 10 gadu cietumsodus

Par kukuļņemšanu, kukuļdošanu un nelegālu ieroču apriti Latgales apgabaltiesa piespriedusi bijušajiem Organizētās noziedzības apkarošanas biroja (ONAB) Latgales reģionālās nodaļas darbiniekiem 9 un 10 gadu cietumsodus.

Latgales apgabaltiesā aģentūru LETA informēja, ka pēc Krimināllikuma 320.panta 3.daļas un 323.panta 2.daļas apsūdzētajam 1966.gadā dzimušajam Igoram Sologubam aiz restēm nāksies pavadīt deviņus, bet pēc šiem pašiem un vēl arī pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas apsūdzētajam 1971.gadā dzimušajam Ivaram Marnauzam - desmit gadus. Abiem notiesātajiem piemērota arī daļēja mantas konfiskācija.

Laikā no 2006.gada 9.maija līdz 10.jūnijam apsūdzētie nepamatoti sākuši vākt informāciju par kādu uzņēmuma struktūru un mēģinājuši izspiest no firmas vadības kukuli. Uzņēmējs nav apjucis un ziņojis par notikušo Drošības policijai, kuras darbinieki fiksējuši kukuļņemšanas faktu.

Aizdomās par kukuļņemšanu turamās personas, lai izvairītos no atbildības, mēģinājušas dot kukuli Drošības policijas darbiniekiem. Kratīšanas laikā pie viena aizdomās turamā atrasts arī nelegāls ierocis.

Patlaban vecākais no tiesājamiem vīriešiem ir devies pensijā, bet jaunākais - atstādināts no savu dienesta pienākumu pildīšanas.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.