Aiztur divus jauniešus par kolekcijas ieroču nolaupīšanu

Nedēļas nogalē Rīgas policisti aizdomās par deaktivizētu kolekcijas ieroču nolaupīšanu aizturējuši divus 16 gadus vecus jauniešus. Vēlāk pie viena no aizturētajiem kratīšanas laikā dzīvoklī atklāts iespaidīgs arsenāls ar artilērijas lādiņiem, patronām un cita veida munīciju.

Piektdien vakarā kāds vīrietis, kurš tirgo deaktivizētus kolekcijas ieročus, bija sarunājis tikšanos ar kādu potenciālo pircēju Lielgabalu ielā. Uz tikšanos ieradās divi jaunieši, un brīdī, kad pārdevējs parādīja viņiem kolekcijas ieročus, jaunieši tos viņam izrāva no rokām un metās bēgt.

Cietušais sekoja jauniešiem un pēc brīža vienu no viņiem panāca un notvēra, bet brīdi vēlāk otrs jaunietis, pamanot, ka draugs ir sprukās, atgriezās pie cietušā. Otrs jaunietis, saprotot, ka cietušais grasās zvanīt policijai, izvilka gāzes ieroci un četras reizes cietušajam iešāva sejā, taču pārdevējam tik un tā izdevās pieturēt vienu no jauniešiem līdz ieradās policija.

Notverto jaunieti Valsts policijas Rīgas centra iecirkņa darbinieki nogādāja iecirknī, kur noskaidroja, ka viņš ir agrāk netiesāts, 16 gadus vecs jaunietis. Nākamajā dienā policisti noskaidroja un aizturēja arī otru jaunieti, kurš arī izrādījas 16 gadus vecs un agrāk netiesāts.

Otrā jaunieša dzīvesvietā tika veikta sankcionēta kratīšana un tās laikā policisti atklāja iespaidīgu arsenālu – dzīvoklī bija pārveidota granāta, vairāki artilērijas lādiņi, divdesmit patronas un cita veida munīcija. Visa munīcija nosūtīta ekspertīžu veikšanai, lai noskaidrotu, vai tā ir sprādzienbīstama.

Pret jauniešiem sākts kriminālprocess par laupīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un paši jaunieši ir atzinuši vainu noziegumā, kā arī atklājuši, ka laupīšanu iepriekš bija rūpīgi izplānojuši. Šobrīd turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Svarīgākais