Piedzērušais policists Rīgā aplaupījis vēl vienu veikalu

Par laupīšanu nedēļas nogalē aizturētais policists pirms tam paspējis pastrādāt vēl vienu līdzīgu noziegumu.

Sākotnēji policija paziņoja, ka laupīšanas mēģinājums notika sestdien pulksten 16.45 kādā nelielā veikaliņā Rīgā, Zemgales priekšpilsētā. Laupīšanas mēģinājuma laikā veikala darbinieks vīrieti aizturēja, izsauca apsardzi un policiju.

Vēlāk izrādījās, ka stipri iereibušais vīrietis ir atvaļinājumā esošs 1988.gadā dzimis kārtībnieks, kura izelpā konstatētas 3,24 promiles alkohola.

Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Sintija Virse pastāstīja, ka, turpinot izmeklēšanu atklājies, ka viņš pirms tam aplaupījis citu veikalu Zemgales priekšpilsētā un ieguvis 20 latus.

VP arī ierosināta disciplinārlieta par minētā policijas darbinieka rīcību.

Rīgas Zemgales priekšpilsētas tiesa šodien piemēroja apcietinājumu policistam, kurš nedēļas nogalē bija aizturēts par laupīšanām.

Noskaidrojies arī, ka policists dzīvojis netālu no laupīšanas vietām un iegūto naudu iztērējis alkoholam.

VP ierosināta disciplinārlieta par minētā policijas darbinieka rīcību. Viņu plānots no dienesta atvaļināt.

Par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus, var sodīt ar brīvības atņemšanu no desmit līdz septiņpadsmit gadiem.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais