Ierosināta dienesta pārbaude konfliktā par Bulduru Dārzkopības vidusskolas telpu nomu

Saistībā ar VSIA "Bulduru dārzkopības vidusskola" un SIA "Rauzas kompānija" konfliktu par nekustamo telpu nomu ir ierosināta dienesta pārbaude, aģentūrai LETA pavēstīja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Politikas iniciatīvu un attīstības departamentā.

Ministrija uzsver, ka strīdā skolai par piederošo nedzīvojamo telpu Jūrmalā, Viestura ielā 6, nomas tiesībām ir iesaistītas trīs komercsabiedrības un situācijas atrisināšana iespējama, vai nu vienojoties, vai tiesas ceļā.

Lai kopīgi lemtu, kāds būtu iespējamais situācijas risinājums un mēģinātu palīdzēt noregulēt konfliktsituāciju, 28.janvārī ministrija visas strīdā iesaistītās puses aicināja uz tikšanos. Ņemot vērā SIA "Rauzas kompānija" izteikto lūgumu, ministrija lūdza skolai rast iespēju vēl vismaz uz četriem mēnešiem iznomāt telpas šai kompānijai.

IZM norāda, ka šāds ierosinājums tika izteikts, jo skolas pārstāvji tikšanās laikā informēja, ka ar SIA "EL Studija" noslēgtais līgums par telpu nomu un tajā ietvertās līguma spēkā stāšanās atrunas šādu iespēju pieļauj. Tikšanās laikā Bulduru Dārzkopības vidusskolas direktors Aivars Griķis šādam situācijas risinājumam neesot iebildis, taču līgums ar "Rauzas kompāniju" netika noslēgts, skaidro ministrijā.

Tālāk strīds starp komersantiem risināms normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā. IZM atbilstoši likumam "Par valsts un pašvaldības kapitāla daļām un kapitālsabiedrībām" ir uzdevusi Griķim 2013.gada 7.februārī sasaukt dalībnieku ārkārtas sapulci un izskatīt jautājumu par skolas valdes rīcību attiecībā uz jautājumu par telpu iznomāšanu SIA "Rauzas kompānija".

IZM norāda - kā kapitāla daļu turētāja VSIA "Bulduru dārzkopības vidusskola" nepieciešamības gadījumā arī turpmāk iesaistīsies radušās konfliktsituācijas noregulēšanā.