Neuzmanīgas smēķēšanas dēļ vīrietim naktī aizdegas gulta

Iespējams, neuzmanīgas smēķēšanas dēļ pagājušajā naktī kādam vīrietim Daugavpilī aizdegusies gulta.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, naktī uz ceturtdienu ap plkst.2 VUGD saņēma informāciju, ka kādā dzīvojamā mājā Daugavpilī, Raiņa ielā, ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka piecstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī deg gulta un sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

Ugunsgrēkā cieta 59 gadus vecs vīrietis, kurš tika hospitalizēts. Šīs nelaimes iespējamais iemesls varētu būt neuzmanīga smēķēšana, atzina Šembele.

Lai izvairītos no līdzīgiem starpgadījumiem, kas nereti var maksāt dzīvību, VUGD aicina cilvēkus nebūt vieglprātīgiem un smēķējot ievērot drošības noteikumus - nesmēķēt gultā, dīvānā, sēžot krēslā vai blakus viegli uzliesmojošiem priekšmetiem, vienmēr kārtīgi nodzēst izsmēķi un neizmest to atkritumu urnā vai ārā pa logu, bet gan pelnu traukā vai speciāli ierīkotā vietā, kā arī raudzīties, lai no cigaretes krītošās oglītes un dzirksteles neizraisītu ugunsgrēku.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 23.janvāra plkst.6.30 līdz 24.janvāra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 29 izsaukumus - dzēsti 13 ugunsgrēki, veikti seši glābšanas darbi, bet desmit izsaukumi izrādījušies maldinoši. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks.

Svarīgākais