Sāks tiesāt jaunieti, kurš apsūdzēts par sava skolasbiedra noduršanu

Rīt, 10.janvārī, plkst.10.30 Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa paredzējusi sākt izskatīt krimināllietu, kurā par sava skolasbiedra noduršanu viņa paša guļamistabā apsūdzēts kāds 1995.gadā dzimis puisis.

Saskaņā ar apsūdzību slepkavība notikusi naktī uz 2011.gada 18.decembri ap plkst.4 upura ģimenes dzīvesvietā Juglā. Gan upurim, gan iespējamam slepkavam bijuši 16 gadi. Dažādi mediji iepriekš vēstīja, ka abi jaunieši ilgu laiku bijuši labi draugi.

Nozieguma motīvi joprojām nav skaidri zināmi. Liktenīgajā datumā nu jau apsūdzētā statusā nonākušais jaunietis pie sava drauga bija nolēmis pārnakšņot. Piepeši viņš aizgāja uz virtuvi, paņēma tur esošo nazi ar 22 centimetrus garu asmeni, atgriezās istabā un bez pamatota iemesla vismaz piecas reizes mērķtiecīgi iedūra savam draugam dzīvībai svarīgos orgānos, liecina apsūdzība. Cietušais no gūtajiem ievainojumiem mira. Pēc tam dūrējs izlēca pa logu un aizbēga no dzīvokļa.

Kā aģentūrai LETA sacīja apsūdzētā advokāts Armands Šūmanis, puiša nonāvēšanai neviena liecinieka nav. Šūmanis nekomentēja, vai viņa klients savu vainu atzīst vai neatzīst, vien apstiprināja, ka apsūdzētais pagaidām nav apcietinājumā - viņam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par minētajām darbībām šobrīd 17 gadus vecajam jaunietim celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 117.panta 12.punkta - par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos. Par to var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja nogalinātā puiša ģimenes advokāts Aldis Alliks, pirmstiesas kriminālprocesā apsūdzētais izmantojis savas likumā paredzētās tiesības neatbildēt uz jautājumiem un nesniegt liecības. Tomēr vienreiz viņš iesniedzis iepriekš sagatavotas rakstiskas liecības, kurās, kā uzskata tuvinieki, apsūdzētais nekrietni nomelno savu upuri, lai tādā veidā censtos izvairīties no atbildības par nodarīto.

Par to, vai apsūdzētais ir vainīgs sava skolasbiedra un drauga slepkavībā, būs jāspriež Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesei Agitai Dmitrenokai.

Kā ziņots, naktī uz pagājušā gada 18.decembri kādā dzīvoklī Rīgā tika atrasts noslepkavots 16 gadus vecs jaunietis. Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu policija drīz vien aizturēja viņa vienaudzi - 16 gadus vecu puisi.

Kā aģentūrai LETA toreiz pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija informāciju par it kā sadurtu jaunieti saņēmusi svētdien, 18.decembrī, agri no rīta. Kad policisti ieradušies notikuma vietā, viņi puisi atraduši jau mirušu. Jaunietis bijis nodurts ar nazi.

Svarīgākais