Ukrainas pilsone neatļauti šķērso Baltkrievijas-Latvijas robežu, lai apciemotu radiniekus

Latvijas robežsargi vakar Krāslavas novada Indras pagastā aizturēja kādu Ukrainas pilsoni, kura bija nelikumīgi šķērsojusi Baltkrievijas-Latvijas robežu, lai apciemotu savus radiniekus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone, Piedrujas robežapsardzības nodaļas robežsargi sievieti pamanīja un aizturēja Indras pagasta Indras ciema nomalē. Viņai nebija derīgu ceļošanas dokumentu, derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. 1970.gadā dzimusī sieviete paskaidroja, ka dažas stundas iepriekš nelikumīgi šķērsojusi valsts robežu, lai apciemotu savus radiniekus Latvijā.

Par tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu, par pierobežas joslas režīma pārkāpšanu, kā arī par uzturēšanos Latvijā bez derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas un bez derīga ceļošanas dokumenta sieviete administratīvi sodīta un nodota Baltkrievijas kolēģiem.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija aicina Sociālo un darba lietu komisiju pārskatīt grozījumu par alkohola pieejamības ierobežošanu spēkā stāšanās termiņu, lai tie stātos spēkā jau nākamā gada 1.janvārī.

Svarīgākais