Robežsargi konfiscē kārtējo kontrabandas cigarešu kravu

5.janvārī Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes robežsargi Krāslavas novadā cigarešu pārvietošanu pāri valsts robežai, izmantojot dzelzceļa transportu.

Naktī no piektdienas uz sestdienu, novērojot kādu no Baltkrievijas Latvijā iebraucošu kravas vilcienu, tika pamanīts kā no tā pierobežā apmēram pusotru kilometru aiz Krāslavas dzelzceļa stacijas tiek izmestas kārbas.

Veicot teritorijas pārmeklēšanu, likumsargi konstatēja VW Passat, ar kuru likumpārkāpēji grasījās pārvietot no vilciena izmestās kontrabandas cigaretes.

Lai gan likumpārkāpēji, atstājot auto, no notikuma vietas aizbēga, likumsargi aizdomās turamo personības jau ir noskaidrojuši. Personas notikuma vietā atstāja ne vien auto ar 12 kontrabandas cigarešu kārbām, bet arī skaidru naudu 1135 latu apmērā, viņu personību apliecinošus dokumentus un citas personīgās mantas.

Transportlīdzeklis, izņemtās 90 000 cigaretes "Fest" un 30 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām un naudas līdzekļi tālāko procesuālo darbību veikšanai nodoti Valsts policijas amatpersonām, savukārt par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās uzsākts kriminālprocess.

Svarīgākais