Divi vīrieši apzog māju Kalniešu pagastā

Aizdomās par kādas privātmājas apzagšanu Krāslavas novada Kalniešu pagastā policijas darbinieki aizturējuši divus 1970. un 1989.gadā dzimušus policijas redzeslokā iepriekš nonākušus vīriešus.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, informāciju par zādzību policija saņēma 29.decembrī. Mājā garnadži iekļuvuši, uzlaužot piekaramo atslēgu, laika posmā, kamēr saimnieces nav bijis mājās. No mājokļa zagļi bija paņēmuši dažādas saimniecības mantas - visu, kas trāpījies pa rokai, arī apavus un zāļu tabletes.

Izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki jau pēc neilga laika noskaidroja un aizturēja iespējamos zagļus. Abi 1970. un 1989.gadā dzimušie vīrieši izrādījušies policijai jau labi pazīstami.

Zagtās mantas atrastas un atdotas atpakaļ to īpašniecei, abiem aizturētajiem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175.panta 3.daļas - par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā -, policija turpina izmeklēšanu.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.