Rīgā jauna sieviete drosmīgi pretojas diviem narkomāniem - laupītājiem

Šonakt neilgi pēc pusnakts Rīgā kāda 21 gadu veca jauniete devās mājās pa Satekles ielu un pamanīja, ka viņai seko divi vīrieši. Jaunā sieviete paātrināja iešanas tempu, taču brīdī, kad uz ielas nebija nevienas automašīnas viens no vīriešiem viņai pieskrēja klāt un mēģināja atņemt somiņu.

Jauniete uzbrucējam pretojās un neļāva atņemt viņas somu, nelaižot to vaļā, taču uzbrucējs jauno sievieti aiz somas sāka vilkt. Tajā brīdī piesteidzās arī otrs vīrietis un, mēģinot palīdzēt laupītājam, iesitai viņai pa seju, taču drosmīgā jauniete savu somiņu neatlaida.

Pāris mirkļus vēlāk notiekošo pamanīja kāds autovadītājs, kurš tajā brīdī brauca garām. Viņš apturēja savu transportlīdzekli un notvēra vienu no uzbrucējiem. Otrs uzbrucējs metās bēgt, bet cietusī tikmēr izsauca policiju.

Vēl pāris minūtes vēlāk notikuma vietā ieradās patruļpolicijas darbinieki un laupītāju nogādāja Rīgas Latgales iecirknī, kur tika noskaidrots, ka viņš ir 1984. gadā dzimis, agrāk tiesāts narkomāns.

Par laupīšanas mēģinājumu tika sākts kriminālprocess un turpmākās izmeklēšanas laikā Latgales iecirkņa darbinieki noskaidroja, ka otrs uzbrucējs ir agrāk par laupīšanām tiesāts, 1985. gadā dzimis narkomāns. Viņš šobrīd ir izsludināts meklēšanā.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais