Seši Olaines iedzīvotāji, visticamāk, sadurti laupīšanas nolūkos; aizturētais nav agrāk tiesāts

Uzbrukumi sešiem Olaines iedzīvotājiem vakar vakarā, visticamāk, pastrādāti laupīšanas nolūkos, tomēr policija arī neizslēdz iespēju, ka šie noziegumi izdarīti psihisku problēmu rezultātā, lai gan aizturētās personas vārds psihiatru uzskaitēs nav atrodams.

Kā šodien speciāli sasauktā preses brīfingā žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins, par minētajiem uzbrukumiem aizturēts 1975.gadā dzimis vīrietis - Olaines iedzīvotājs, kurš nav agrāk tiesāts, taču ir iepriekš nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu.

Grišins informēja, ka visi upuri sadurti uz ielas svētdienas vakarā, laikā no plkst.21.30 līdz pusnaktij. Lai noķertu dūrēju, policija strādājusi pastiprinātā režīmā, piesaistot papildspēkus arī no Rīgas. Notikuma vietā naktī bija ieradies arī iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP), aģentūrai LETA atzīmēja viņa padomniece Daiga Holma.

Iespējamo vainīgo personu izdevies aizturēt šorīt ap plkst.6.

Visi sadurtie cilvēki - divas sievietes un četri vīrieši - patlaban atrodas slimnīcā. Daļai no viņiem veiktas operācijas dzīvības glābšanai. Policija cer, ka cietušie atlabs. Viens no upuriem ir dzimis 1995.gadā.

Cietušajiem durts mugurā, vēderā, vienam upurim skartas arī plaušas. Policijai pagaidām nav ziņu, ka dūrējs būtu bijis reibumā.

Lai pārliecinātos, ka aizturētais tiešām ir saistīts ar šiem uzbrukumiem, policija arī šodien pastiprinātā režīmā strādā Olainē. Tāpat policija lūdz atsaukties notikušā aculieciniekus, kā arī ikvienu, kurš var sniegt izmeklēšanai noderīgu informāciju par šiem uzbrukumiem.

Svarīgākais