Aiztur narkodīleri, kurš aizliegtās vielas klientiem regulāri piegādājis ar taksometru

Valsts policijas (VP) darbinieki otrdienas vakarā Rīgā rūpīgi izplānotas operācijas laikā aizdomās par narkotiku realizāciju aizturēja kādu 1988.gadā dzimušu jaunieti, kā arī 1971.gadā dzimušu taksometra vadītāju, kurš, iespējams, regulāri vadājis narkotiku tirgotāju pie viņa klientiem.

Kā informēja VP Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Preses un sabiedrisko attiecību sektora vadītāja Sigita Pildava, RRP Brasas iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki sadarbībā ar VP Kriminālizmeklēšanas pārvaldes un RRP Ceļu policijas darbiniekiem 17.novembra vakarā aizturēja vidēja līmeņa ielu narkodīleri, kurš izmantoja taksometru, lai piegādātu preci. Policija pieļauj, ka taksometra vadītājs regulāri vadājis narkotisko vielu tirgotāju pie viņa klientiem.

Policija ar šo lietu strādāja jau aptuveni pusgadu. Likumsargu rīcībā bija nonākusi informācija, ka persona nodarbojas pamatā ar metamfetamīna un psihotropas iedarbības tablešu tirdzniecību. Bija arī informācija, ka tirgonis savu prettiesisko darbību veikšanai izmanto taksometru.

1988.gadā dzimušais jaunietis šonedēļ tika aizturēts narkotiku tirdzniecības brīdī. Pie viņa tika atrasti divi grami metamfetamīna, bet pēc tam, veicot sankcionētu kratīšanu personas dzīvesvietā, policijas darbinieki izņēma vēl 165 tabletes.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta "Narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, pārvadāšana un pārsūtīšana realizācijas nolūkā un neatļauta realizēšana" 2.daļas - ja šādas darbības "izdarītas atkārtoti vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai persona, kas agrāk izdarījusi narkotisko vai psihotropo vielu nolaupīšanu". Likumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Tuvākajā laikā tiks izlemts par aizturētajam jaunietim piemērojamo drošības līdzekli, pastāstīja Pildava.

Latvijā

Krīžu un konsultāciju centrs “Skalbes” ir veicis apkopojumu par saņemtajiem zvaniem kopš 2021. gada un secinājuši, ka 33% no ienākošajiem zvaniem ir saistīti ar vientulību. Dati liecina, ka visbiežāk ar vientulību saskaras cilvēki, kas cieš no fiziskām un psihiskām saslimšanām, kā arī sievietes, kas saskaras ar finansiālām grūtībām.

Svarīgākais