Aizdomās par vīrieša nonāvēšanu Rēzeknes novadā aiztur 33 gadus vecu vīrieti

Aizdomās par kāda 53 gadus veca vīrieša nonāvēšanu Rēzeknes novada Čornajas pagastā policijas darbinieki aizturējuši kādu 1979.gadā dzimušu Rēzeknes novada iedzīvotāju.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, cietušais sadurts ar nazi 2.decembra naktī Čornajas pagastā pie Ratnieku tautas nama konflikta laikā ar kādu nenoskaidrotu vīrieti. Sadurtais vīrietis no gūtajām traumām miris ātrās palīdzības automašīnā.

Par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess. Izmeklēšanas gaitā policijas darbinieki noskaidrojuši aizdomās turamā vīrieša personību un veikuši viņa meklēšanu. Apjomīga darba un intensīvu meklēšanas pasākumu rezultātā sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes un Rīgas reģiona speciālo uzdevumu bataljona "Alfa" darbiniekiem vakar Rīgā par šī sevišķi smagā nozieguma izdarīšanu aizdomās turamais ticis aizturēts.

Vienlaicīgi ar viņu aizturēta arī otra persona, kāds 1980.gadā dzimis Rēzeknes novada iedzīvotājs, kuram jau bijis piespriests ar brīvības atņemšanu saistīts sods par kādu citu likumpārkāpumu, no kura izciešanas minētā persona izvairījusies.

Abas aizturētās personas gaidījušas viltotus dokumentus, lai varētu izbraukt no valsts un izvairīties no atbildības par pastrādātajiem noziegumiem.

Kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Policija turpina izmeklēšanu. Rīt tiesa lems par apcietinājuma piemērošanu aizdomās turamajam.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Svarīgākais