Daugavpilī par metamfetamīna un heroīna ievešanu no kaimiņvalsts aiztur divus Lietuvas pilsoņus

Daugavpilī par narkotisko vielu - metamfetamīna un heroīna - glabāšanu un pārvadāšanu policijas darbinieki aizturējuši divus Lietuvas pilsoņus, 1981.gadā dzimušu vīrieti un 1987.gadā dzimušu sievieti.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, abas minētās personas kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturējuši aizvadītajā nedēļā, realizējot operatīvo informāciju par narkotisko vielu nogādāšanu no kaimiņvalsts Daugavpilī.

Pie aizturētajām personām policijas darbinieki atraduši un atsavinājuši 50 gramus metamfetamīna un piecus gramus heroīna.

Par notikušo policijā sākts kriminālprocess par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu.

Aizturētam vīrietim tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Izmeklēšana turpinās.

Latvijā

Valdībai būtu jāvienojas par vienotu pieeju, kādus pasākumus kāda līmeņa politiķi var apmeklēt, otrdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) sprieda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalību Palestīnas iedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā.