No degušas mājās Limbažos evakuē astoņus cilvēkus; trīs cietuši

Šonakt Limbažos, Sporta ielā no degošas divstāvu dzīvojamās ēkas ugunsdzēsēji evakuējuši astoņus cilvēkus, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Trīs no evakuētajiem, tajā skaitā nepilngadīgs jaunietis, saindējušies ar dūmiem, tādēļ nogādāti slimnīcā.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 17 ugunsgrēki, kā arī vēl astoņas reizes VUGD darbinieki snieguši dažāda veida palīdzību.

Vakar Preiļos, Tirdzniecības ielā aizdegusies vienstāva saimniecības ēka 12 kvadrātmetru platībā. Ugunsnelaimē bojā gājuši 12 mājputni. Savukārt naktī, Stopiņu novadā aizdegusies vieglā automašīna un no liesmām cietusi arī līdzās stāvoša automašīna.

Kā ziņots, vakar Vecrīgā, Mārstaļu ielā, aizdegās kāda kafejnīca. Ugunsgrēkā tika izglābti divi cilvēki, vēl viens cieta. Piecstāvu ēkas pirmajā stāvā izvietotajā kafejnīcā dega virtuves telpa desmit kvadrātmetru platībā. Bija izveidojies liels sadūmojums. No degošajām telpām VUGD darbinieki ar elpošanas maskām izveda divus cilvēkus - 31 gadu vecu vīrieti un 19 gadus vecu sievieti. Kāds 19 gadus vecs vīrietis ugunsgrēkā cieta un tika hospitalizēts. Jau plkst.12.58 ugunsgrēku izdevās ierobežot, bet ap plkst.14 tas tika pilnībā likvidēts un ugunsdzēsēji varēja atgriezties postenī.

Latvijā

Ja rīta pusē tika ziņots par to, ka Mārupes novadā uz Liepājas šosejas noticis ceļu satiksmes negadījums, kurā gājis bojā viens cilvēks, dienas vidū saņemtas ziņas par vēl vienu avaŗiju, šoreiz uz Vidzemes šosejas.

Svarīgākais