Par automašīnas zādzību Viļakā aizturēts nepilngadīgais

Aizdomās par automašīnas zādzību Viļakā aizturēts kāds 1996.gadā dzimis pusaudzis, kurš jau iepriekš nonācis policijas redzeslokā saistībā ar vairākiem mantiska rakstura noziegumiem.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne aģentūru LETA informēja, ka 1.decembrī agri no rīta Balvu policijas iecirknī tiks saņemts paziņojums par to, ka no kādas garāžas Viļakā ir nozagta automašīna. Par zādzības faktu tika sākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu, tajā pašā dienā policijas darbinieki noskaidroja un aizturēja iespējamo zagli. Meklēšanas pasākumu rezultātā netālu no minētās garāžas avarējis un pamests tika atrasts arī zagtais transportlīdzeklis.

Sāktajā kriminālprocesā turpinās izmeklēšana. Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka Balvu policijas lietvedībā atrodas vēl vairāki kriminālprocesi par mantiska rakstura noziegumiem, kuros figurē aizturētais jaunietis.

Tiesa piemērojusi aizdomās turamajam pusaudzim drošības līdzekli - apcietinājumu.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"