Sadursmē ar vilcienu cietusi jauna meitene

Vakar Daugavpils novadā pēc automašīnas sadursmes ar pasažieru vilcienu smagi cieta kāda 21 gadu veca jauniete.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā aģentūru LETA informēja, ka Nīcgales pagastā uz pārbrauktuves pagaidām nenoskaidrots vadītājs, vadot automašīnu "Audi 80", ietriecās pasažieru vilciena pirmajā vagonā un lokomotīvē, kad tas šķērsoja pārbrauktuvi. No avarējušās automašīnas slimnīcā ar politraumu nogādāta kāda 1991.gadā dzimusi jauniete. Pašlaik policijas darbinieki noskaidro notikušā apstākļus.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Latvijas dzelzceļš", automašīna ietriekusies otrajā vagonā vilcienā, kurš no Rīgas devās uz Minsku. Avārijas dēļ vilciens kavējās aptuveni stundu un 20 minūtes. Kā skaidroja uzņēmumā, vilcienam, būtiski bojājumi nav nodarīti, un pēc avārijas tas devies tālāk uz Minsku.

Savukārt Gulbenes novada Litenes pagastā pie sociālās aprūpes centra uz gājēju parejas pagaidām nenoskaidrota automašīna notrieca 1969.gadā dzimušu vīrieti. Automašīna no notikuma vietas aizbrauca. Cietušajam sniegta medicīniskā palīdzība.

Kopumā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 39 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki. Rīgas reģionā reģistrētas 15 avārijas, kurās cieta pieci cilvēki.

Ceļu policijas darbinieki pagājušajā diennaktī Latvijā aizturēja 24 transportlīdzekļu vadītājus, kuriem alkohola koncentrācija organismā pārsniedza atļauto normu. 19 no tiem bija autovadītāji, pieci - velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Rīgas reģionā par braukšanu reibumā aizturēti 18 transportlīdzekļu vadītāji - 14 autovadītāji un četri velosipēdu un motorolleru vadītāji.

Latvijā

Nākamā gada un vidējā termiņa budžeta sagatavošanā ir noteikts tikai viens prioritārais virziens – valsts drošība. Raidījumā "Kārtības rullis" pirmais atjaunotās Latvijas aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis sniedz savu vērtējumu, vai šāds solis ir pareizs.

Svarīgākais