Policija par zādzību aiztur nesen no cietuma iznākušu vīrieti

Valsts policijas (VP) darbinieki uz aizdomu pamata par zādzību no privātmājām aizturējuši pirms nedēļas atbrīvotu vīrieti, informē VP Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Naktī no pirmdienas uz otrdienu Ziemeļu iecirkņa darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu privātmāju Jaunciemā. Notikuma vietā tika noskaidrots, ka pa otrā stāva balkonu mājā bija ierāpies kāds vīrietis. Izrādījās, ka nelūgtais viesis pa balkona durvīm bija nokļuvis guļamistabā un ar sacelto troksni pamodinājis mājas iemītnieku. Vīrietis ar metāla priekšmetu piedraudēja iedzīvotājam un lika uzlikt uz galvas segu, lai pats varētu paņemt istabā esošās mantas. Pēc brīža laupītājs ar portatīvo datoru un trim mobilajiem tālruņiem bija prom.

Savukārt otrdienas rītā VP tika saņemts izsaukums uz vēl vienu privātmāju, kur pa nakti līdzīgā veidā bija nozagtas vērtīgas mantas.

Veicot izmeklēšanu, Ziemeļu iecirkņa darbiniekiem vakar izdevās noskaidrot iespējamo vainīgo un aizturēt viņu. Aizdomās turētais ir 1984.gadā dzimis vīrietis, kurš no ieslodzījuma vietas atbrīvots tikai 23. novembrī. Tātad brīvībā viņš paspēja pavadīt tikai četras dienas.

Daļa no nozagtajām un nolaupītajām mantām tika atrastas pie aizdomās turētā. Pret viņu sākti divi kriminālprocesi - par zādzību un laupīšanu. Tuvākajā laikā VP lūgs tiesu piemērot viņam apcietinājumu.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"