Īrijā par netīšu slepkavību aizturēti divi Latvijas valstspiederīgie un viens lietuvietis

Īrijā par netīšu slepkavību aizturēti divi Latvijas valstspiederīgie un viens Lietuvas pilsonis, kas iesaistījušies kautiņā, kurā viens cilvēks no gūtajām traumām gājis bojā, vēsta laikraksts "Irish Independent".

18 gadus vecais lietuvietis Mantis Krikščūns un Latvijas valstspiederīgie - 23 gadus vecais Artus Janovskis un 19 gadus vecais Romāns Muhins aizturēti nedēļas nogalē, bet pirmdien viņiem Kloverhilas apgabala tiesā nolasītas apsūdzības uzbrukumā ar mērķi nodarīt miesas bojājumus.

Īrijas policija norādīja, ka apsūdzības punkti tiks mainīti, jo uzbrukumā smagas galvas traumas guvušā Džeimsa Doila ģimene pirmdien pieņēma lēmumu atslēgt viņu no dzīvības uzturēšanas ierīcēm.

Incidents notika naktī uz sestdienu pie naktskluba Gorijas pilsētā.

Kautiņš sākotnēji izcēlies starp vietējo iedzīvotāju Neilu Doilu un Kriksčunu, Janovski un Muhinu. Redzot konfliktu, Džeimss Doils devies palīgā savam brālēnam Neilam, taču kautiņā viņš guvis nopietnu galvas traumu. Neils incidentā guvis žokļa kaula lūzumu.

Apsūdzētie latvieši tiesā nesniedza nekādus komentārus, bet Krikščūns sacīja, ka kautiņš izcēlies pēc tam, kad Neils Doils latviešus nolamājis par "sasodītiem ārzemniekiem", kā arī veltījis rupjības viņu mātēm.

Svarīgākais