Par viltotu automašīnas numura izmantošanu aizturēts Ukrainas pilsonis

Terehovas robežkontroles punktā aizturēts Ukrainas pilsonis, kura vadītajai kravas automašīnai bija viltota valsts numura zīme, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Aizturētā persona un transportlīdzeklis nodoti Valsts policijas (VP) amatpersonām.

Savukārt Kārsavas, Terehovas un lidostas "Rīga" robežkontroles punktos konstatēti pārkāpumi, kuros Krievijas, Kirgizstānas un Ukrainas pilsoņi nav varējuši uzrādīt derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Līdz ar to personām liegta ieceļošana Latvijā un tās atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas un uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 11 personām, no kurām seši bija Lietuvas pilsoņi, viens Ukrainas, viens Igaunijas, viens Vācijas pilsonis, bet viena persona bijusi bez noteikta statusa.

Transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas konstatējušas 11 pārkāpumus. Atrodoties pierobežā vai ar transportlīdzekli šķērsojot valsts robežu, astoņi Latvijas, divi Lietuvas un viens Igaunijas pilsonis nav varējuši uzrādīt derīgus transportlīdzekļa dokumentus vai citādā veidā pārkāpa Ceļu satiksmes likuma prasības.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 37 likumpārkāpējus, 15 no kuriem konstatēti uz ārējām robežām.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"