Policists, kuram sašāva cepuri, saņems prēmiju

9. novembrī aizdomās par slepkavības mēģinājumu Rīgā aizturēts 1967. gadā dzimis vīrietis. Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Aizturēšanā iesaistītie policisti saņems prēmijas.

9. novembrī Purvciemā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki patrulējot pamanīja kādu vīrieti, kas acīmredzami mēģināja slēpties no policijas auto. Kad likuma sargi vīrietim pietuvojās, viņš metās bēgt.

Policisti vīrietim dzinās pakaļ un brīdī, kad viens no darbiniekiem bija pavisam tuvu, bēgošais vīrietis pagriezās un raidīja vienu šāvienu policisti virzienā. Laimīgā kārtā lode netrāpīja policistam un tika cauršauta tikai policista berete. Nākamajā mirklī šāvēju policisti aizturēja.

Aizturētais izrādījās 1967. gadā dzimis, agrāk par slepkavību tiesāts vīrietis. Par slepkavības mēģinājumu sākts kriminālprocess un vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Pēc notikušā VP Rīgas reģiona pārvaldes vadība ir pieņēmusi lēmumu par Speciālo uzdevumu bataljona darbinieku prēmēšanu.

Svarīgākais