Viļānu novadā kopīgas iedzeršanas laikā nodur 19 gadus vecu jaunieti

19.novembra rītā Viļānu novada Sokolku pagastā uz lauka tika atrasts kāda 19 gadus veca jaunieša līķis ar durtu brūci plecā, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne.

Veicot izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā, aizdomās par jaunieša savainošanu policijas darbinieki aizturējuši kādu 34 gadus vecu vīrieti.

Izmeklēšanas gaitā noskaidrots, ka iepriekšējā vakarā, 18.novembrī, cietušais ieradies ciemos pie aizdomās turamā. Abi vīrieši kopīgi lietojuši grādīgos dzērienus, pēc kā viņu starpā izcēlies sadzīviska rakstura konflikts un saimnieks iedūris viesim ar nazi plecā. Pēc notikušā cietušais vīrietis devies projām, bet no rīta viņa līķis atrasts netālu no mājas, kurā viņš viesojies.

Par notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125.panta 3.daļas - par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei - nozīmēta tiesu medicīniskā ekspertīze, policija turpina izmeklēšanu.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Svarīgākais