Ķekavas pagastā aiztur no policijas bēgošu dzērājšoferi

Pagājušajā nedēļā Reģionālās pašvaldības policijas (RPP) darbinieki Ķekavas pagastā aizturējuši kādu iereibušu autovadītāju, kurš, bēgot no likumsargiem, nenovaldīja savu spēkratu, izraisot ceļu satiksmes negadījumu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja RRP, aizturētais atradies 2,95 promiļu alkohola reibumā un braucis bez autovadītāja apliecības.

Informāciju par diviem iereibušiem vīriešiem Baldonē pie veikala "LATS" RPP Ķekavas pārvalde saņēma 18.novembra rītā.

Izbraucot uz notikumu vietu, policijas darbinieki pamanījuši minētās personas, kas iesēdās "Audi" markas automašīnā un sāka braukt pa Daugavas ielu uz Daugmales pusi.

Likumsargi nolēmuši nekavējoties apturēt automašīnu - ieslēdzot gaismas un skaņas signālus un ruporā dodot rīkojumu apturēt spēkratu. Minētās automašīnas vadītājs ignorēja policijas darbinieku norādījumus un paātrināja braukšanas ātrumu, cenšoties "nogriezt" ceļu operatīvajam transportam.

Alkohola reibums neļāva šoferim savaldīt savu spēkratu, un tas saslīdēja un apmeta kūleni ceļa posma Iecava-Daugmale 30 kilometrā.

Notverot pārkāpēju, tika konstatēts, ka šoferis atradies 2,95 promiļu alkohola reibumā un braucis bez autovadītāja apliecības. Ceļu satiksmes negadījumā cietušie pārkāpēji atteikušies no neatliekamās medicīniskās palīdzības.

Turpmākai izmeklēšanai atbilstoši pārkāpuma piekritībai iereibušais vīrietis tika nodots Valsts policijas Rīgas reģionālās pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Ceļu policijas bataljona darbinieku rīcībā.

Svarīgākais