Krāpnieki māna cilvēkus, izmantojot Latloto vārdu

Pēdējo dienu laikā vairāki Latvijas iedzīvotāji saņēmuši mobilo tālruņu īsziņas, kuras tiek izmantotas krāpnieciskos nolūkos.

Uz mobilo telefonu iespējamajiem krāpniecības upuriem tiek atsūtīta ziņa ar tekstu:

"LATLOTO datu baazee Juusu numurs ir reģistrēts, kaa galvenaas balvas1000LVL ieguvēja nr. Luudzu nosuutiet bezmaksas sms ar reģistrācijas kodu SOLB 613618 uz nr 1863 un sanjem papildu informaaciju."

Īsziņa tiek sūtīta no tel. +37127452440.

VAS "Latvijas Loto" šonedēļ ir saņēmis vairākus iedzīvotāju zvanus un e-pasta vēstules, kuri sūdzas par iespējamo krāpniecību.

VAS "Latvijas Loto" atturas no jebkādas saistības ar iedzīvotājiem nosūtīto īsziņu.VAS "Latvijas Loto" uzsver, ka spēlētājus, kuri ir laimējuši VAS "Latvijas Loto" rīkotajās izlozēs vai papildizlozēs neinformē ar īsziņu starpniecību, bet telefoniski zvanot vai ar oficiālu vēstuli ar pasta starpniecību.

Ņemot vērā iespējamu krāpniecības mēģinājumu, lūdzam iedzīvotājus nekādā gadījumā nesūtīt atbildes SMS uz norādīto numuru. VAS "Latvijas Loto" ar iesniegumu vērsīsies policijā.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais