Jelgavā aizturēts vīrietis par narkotiskās vielas realizāciju

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas darbinieki, veicot operatīvo pasākumu, aizturējuši vīrieti par narkotiskās vielas realizāciju.

Aizturēšanas brīdī pie vīrieša policijas darbinieki izņēmuši trīs 1,7651 gramus metamfetamīna saturošu vielu, savukārt sankcionētas kratīšanas laikā aizturētā vīrieša dzīvesvietā izņēma 14 iepakojumus ar narkotikas saturošu vielu un trīs narkotiku vai psihotropo vielu saturošas tabletes. Vīrietis ir narkotisko vielu lietotājs un 5 reizes tiesāts par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta 1.daļas "Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Svarīgākais