Par Pārdaugavas "pedofila" skrejlapiņu izplatīšanu sākts kriminālprocess

© F64 Photo Agency

Rīgas policisti sākuši kriminālprocesu par Pārdaugavā izplatītajām skrejlapiņām, kurās viens no Pārdaugavas iedzīvotājiem tiek saistīts ar pedofiliju. Kriminālprocess ir sākts par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu.

12. novembra rītā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kurzemes iecirknī vērsās kāda iedzīvotāja ar iesniegumu, par to ka 1938. gadā dzimis vīrietis tiek nepatiesi apmelots. Iesniedzēja pastāstīja, ka vairākās vietās Iļģuciemā ir izlīmētas skrejlapiņas, kurās attēlots 74 gadus vecs iedzīvotājs, publiskota viņa dzīvesvietas adrese un apgalvots, ka vīrietis esot saistīts ar pedofiliju.

Paziņojumā minētais vīrietis agrāk nav sodīts un nav arī nonācis policijas redzeslokā par šāda veida pārkāpumiem, tādēļ policijā šobrīd ir sākts kriminālprocess par neslavas celšanu.

Rīgas policisti atgādina, ka par ikvienu noziegumu ir jāziņo policijai, savukārt par citu cilvēku nepatiesu nomelnošanu draud kriminālatbildība un nav pieļaujama tāda situācija, kad cilvēks publiski tiek nepatiesi apvainots smagā noziegumā. Tāpat policisti arī atgādina, ka VP Rīgas reģiona pārvaldē ir speciāla nodaļa, kas izmeklē pret bērniem vērstus dzimumnoziegumus.

Lai gan šobrīd policijas rīcībā nav informācijas, ka skrejlapiņās izplatītais vīrietis varētu būt saistīts ar dzimumnoziegumu veikšanu, policija aicina atsaukties ikvienu, kam ir informācija par iespējamiem pārkāpumiem šajā jomā, zvanot uz tālruņa numuru 110 vai anonīmi – 67086677.

Latvijā

Lai avīzes “Kurzemes Vārds” 1919. gada 3. oktobrī nodrukātais apsveikums jaundibinātajai Latvijas Universitātei atgādina, ka augstskolu Latvijas valsts nodibināja kara laikā: “Lai pulcējas ap to kā droši sargi mūsu jaunekļi stiprām bruņām un asiem šķēpiem varenajās rokās uz cīņu pret tumsības varu, kas kā baigi draudoši ķēmi vēl spiežas ap Gaismas kalnu, kurā lepni pacēlusies mūsu jaunā Burtnieku pils.”

Svarīgākais