"Rīgas satiksmes" šoferis nav pamanījis, ka autobusa durvīs būtu iespiesta sieviete

Vakar Murjāņu ielā notikušajā negadījumā bojā gājusī sieviete braukusi ar pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autobusu, taču pagaidām nevar apgalvot, ka pasažiere gājusi bojā šofera vainas dēļ, aģentūrai LETA uzsvēra uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Kā ziņots, Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldē (RRP) ir sākts kriminālprocess par vakar Murjāņu ielā notikušo negadījumu, kad autobusa durvīs, iespējams, tika iespiesta 1946.gadā dzimusi sieviete, kura vēlāk no gūtajām traumām nomira. Pēc negadījuma autobuss aizbrauca no notikuma vietas.

Traģiskais negadījums notika pirmdien ap plkst.14.14 pie sabiedriskā transporta pieturas "Kvēles iela". Pie sievietes atrastais e-talons liecina, ka viņa Rīgas centrāltirgus pieturā iekāpusi 40.autobusā, kas, iespējams, iesaistīts minētajā negadījumā.

Zaķis uzsvēra, ka pagaidām nav gūti tieši apstiprinājumi, ka sieviete pieturā "Kvēles iela" būtu iespiesta autobusa durvīs. "Rīgas satiksmes" šoferis, kas braucis liktenīgajā reisā, apgalvo, ka neko tamlīdzīgu nav manījis un par situāciju neko nezina.

"Pagaidām varam tikai pateikt, ka sieviete ir braukusi ar "Rīgas satiksmes" transportu, bet to, vai viņa iespiesta durvīs un vilkta, vai paklupusi, kāpjot ārā no autobusa, vai noticis kas cits, noskaidros policija. Liecības ir pretrunīgas," norādīja Zaķis.

Pēc tam, kad būs zināmi precīzāki notikušā apstākļi, tiks veikta izmeklēšana par to, kā negadījums noticis - tā bijusi tehniska kļūme vai cilvēciskais faktors. "Protams, ja tā ir šofera vaina, tā ir kriminālatbildība," atzina Zaķis.

Arī VP RRP preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA apstiprināja, ka līdz šim nopratināto liecinieku liecības par negadījuma apstākļiem ir pretrunīgas. Sadovskis sacīja, ka izmeklētāji ir uzklausījuši arī paša negadījumā iesaistītā autobusa šofera - 1956.gadā dzimuša vīrieša - liecības, taču viņa teikto policija pagaidām neatklāj.

Sadovskis sacīja, ka aizvien turpinās izmeklēšana un policija turpina gaidīt, kad pieteiksies notikušā aculiecinieki, īpaši tie, kuri brauca negadījumā iesaistītajā autobusā. Ikviens notikušā aculiecinieks tiek lūgts zvanīt policijai uz tālruni 67 086 942, 26 653 628 vai 110.

Latvijā

Saeimas Pieprasījumu komisija trešdien noraidīja opozīcijā esošās "Apvienotā saraksta" pieprasījumu premjerei Evikai Siliņai (JV) par valdības rīcību ar nacionālo aviokompāniju "airBaltic", taču sēdē izskanēja pārmetumi premjerei par nevēlēšanos sniegt atbildes uz deputātus interesējošiem jautājumiem.