Bauskas veikalā policija veic kratīšanu

Bauskā, vecā tirgus teritorijā, 9. novembrī veikta kratīšana kādā tirdzniecības vietā, kur izņemti 25 iepakojumi, kuros bijusi balta viela. Izņemtā viela nodota ekspertīzes veikšanai, ziņo Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Tā bijusi sasmalcināta un izžāvēta augu valsts masa. Ir aizturēts arī 1987. gadā dzimis vīrietis. Policijai ir aizdomas, ka 25 izņemtajos maisiņos bijušas narkotiskās vielas. Precīzi tas būs zināms pēc ekspertīzes veikšanas un atbilžu saņemšanas.

Kā raksta portāls "Bauskas Dzīve"  par iespējamo narkotisko vielu tird zniecību policija jau labu laiku bija sākusi kriminālprocesu. Šajās dienās saņemts tiesas lēmums, kas ļāvis tirdzniecības vietā veikt kratīšanu. 

Jau pirms gada policija šajā tirdzniecības vietā izņēmusi izžāvētu brūnu augu valsts izcelsmes vielu. Tolaik speciālistu atzinums bijis, ka šī viela nav iekļauta Latvijas kontrolējamo narkotisko vai psihotropo vielu sarakstā. Tomēr pret tirgotāju tika sākta administratīvā lietvedība par tirdzniecības noteikumu pārkāpumu.

Operatīvo darbību rezultātā tolaik tirdzniecība tika pārtraukta. Taču, kā izrādās, viss atkal ir atsācies. 

Latvijā

Valdībai būtu jāvienojas par vienotu pieeju, kādus pasākumus kāda līmeņa politiķi var apmeklēt, otrdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) sprieda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalību Palestīnas iedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā.