Embūtes pagastā uziet nelegālos ieročus un munīciju

Veicot kratīšanu kādas personas īpašumā Vaiņodes novada Embūtes pagastā, policija uzgājusi nelegālos ieročus - divus šaujamieročus ar tēmekļiem - un 26 dažāda kalibra patronas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Signe Šteinberga.

Sankcionēto kratīšanu oktobrī veikušas VP Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas. Sākts kriminālprocess par šaujamieroču un munīcijas nelikumīgu glabāšanu, notiek izmeklēšana visu apstākļu noskaidrošanai.

Policija nosūtījusi Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai citu kriminālprocesu par 2011.gada beigās Ventspils novada Usmas pagastā atrastajiem nelegālajiem šaujamieročiem. Toreiz kratīšanas laikā tika izņemts plašs nelegālo ieroču arsenāls: pretkājnieku mīna, sešas rokas granātas, 36 granātu detonatori, 1276 strēlnieku munīcijas, 56 medību patronas, kā arī kara laika ieroču detaļas.

Kriminālprocesā saņemti ekspertīžu atzinumi, nostiprināti pierādījumi, un kriminālprocess oktobrī tika nosūtīts Ventspils prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Krimināllikumā par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana līdz 10 gadiem.

Svarīgākais