Smiltenes novadā aizdegusies kokzāģētava

Smiltenes novada Launkalnes pagastā šorīt aizdegusies kādas kokzāģētavas katlumāja, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Izsaukumu uz notikuma vietu ugunsdzēsēji saņēma plkst.6.57. Ēkai dega skārda jumta pārsegums un siltumizolācijas materiāls starp jumta kārtām. Kopējā degšanas platība bija 120 kvadrātmetri. Ugunsgrēku izdevās ierobežot plkst.7.51, bet tā likvidācijas darbi šobrīd vēl turpinās.

Savukārt vakar plkst.16.22 VUGD saņēma informāciju, ka Daugavpils novada Naujenes pagastā deg neapdzīvota māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka vienstāva koka māja jau deg pilnā platībā.

Dzēšanas darbi tika organizēti ar ūdens pievešanu no divu kilometru attālumā esošas ūdenstilpnes. Kopējā degšanas platība bija 100 kvadrātmetri. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts plkst.20.57.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 6.novembra plkst.6.30 līdz 7.novembra plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 29 izsaukumus - dzēsti desmit ugunsgrēki, veikti 15 glābšanas darbi, bet četri izsaukumi izrādījušies maldinoši. Ugunsgrēkos nav cietuši vai bojā gājuši cilvēki.

Svarīgākais