Medībās Mežotnē sašauj vīrieti

Laimīga nejaušība paglābusi 1936. gadā dzimušo vīrieti, kad viņu medību laikā 14. novembrī sašāva ar karabīni, informē Valsts Policijas Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Bauskas novada Mežotnes pagastā medības Čapuļu iecirknī risinājās 14. novembrī. Ap plkst. 14 1944. gadā dzimušais vīrietis esot šāvis uz alni, bet lode no karabīnes trāpījusi citam medniekam, kādam 1936. gadā dzimušam vīrietim. Cietušais ar cauršautu brūci nogādāts slimnīcā Rīgā. Policija par notikušo uzsākusi kriminālprocesu, raksta portāls "bauskasdzive.lv".

Zemgales virsmežniecības jurists, kurš atbildīgs arī par medību norisi, Māris Vaitekūns paskaidroja, ka paralēli policijai arī tiks veikta notikušā izmeklēšana. Sestdienas medībās Mežotnē ir daudz neskaidrību. Paredzams, ka otrdien, 17. novembrī, speciālists iepazīsies ar policijā veiktās pirmatnējās izmeklēšanas materiāliem. Tāpat M. Vaitekūns iecerējis apmeklēt notikuma vietu, lai dabā pārliecinātos, kā raisījušies notikumi medību laikā.

„Neskaidrību, es pat teiktu dīvainību ir diezgan daudz. Ir jānoskaidro, vai vainīgs bijis medību vadītājs, varbūt abi mednieki, kuri starp citu ir pieredzējuši vīri. Šobrīd varu teikt tikai vienu, cietušajam ir ļoti paveicies. Viņš guvis cauršautu brūci vēderā, taču nopietni nav ievainoti dzīvības funkciju nodrošināšanai būtiski orgāni."

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais