Vīrietis Liepājā tiesas zālē pārgriež sev vēnas

Vakar Liepājas tiesas zālē kāds laupīšanā un miesas bojājumu nodarīšanā apsūdzēts vīrietis pārgriezis sev vēnas - apsūdzētā veselības stāvokļa dēļ krimināllietas izskatīšana atlikta līdz 9.novembrim, aģentūru LETA informēja Liepājas tiesas tiesneša palīdze Inta Kurpa.

Lai gan par savas rīcības motīviem var pastāstīt tikai pats apsūdzētais, tomēr tiesa pieļauj iespēju, ka viņš šādā veidā vēlējies novilcināt krimināllietas izskatīšanu. Lietas skatīšana tiesā sākta pagājušā gada maijā, un iepriekš tiesas sēdes jau dažādu iemeslu dēļ tika atliktas.

Apsūdzētajam ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Neskatoties uz to, ka tiesas zālē viņš tika nogādāts konvoja pavadībā, viņam kaut kādā veidā bija izdevies meistarīgi noslēpt un ienest tiesas zālē žileti, informēja tiesā.

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase, vīrietis ar neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta automašīnu no tiesas zāles tika nogādāts slimnīcas traumpunktā, viņam sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība, un pašlaik vīrietis turpina ārstēties ambulatori.

Šajā krimināllietā apsūdzēti divi vīrieši. Vīrietim, kurš tiesas zālē pārgrieza vēnas, inkriminētas septiņas epizodes. Viņš apsūdzēts pēc Krimināllikuma (KL) 176.panta 3.daļas par laupīšanu, KL 175.panta 3.daļa "Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī", KL 273.panta "Par valsts amatpersonas nosaukuma vai varas patvaļīgu piesavināšanos nolūkā izdarīt noziedzīgu nodarījumu", KL 180.panta 2.daļas par zādzību, krāpšanu vai piesavināšanos nelielā apmērā, ja šīs darbības izdarītas atkārtoti, KL 175.panta 2.daļas "Par zādzību, ja tā izdarīta atkārtoti vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās", KL 143.panta 1.daļas "Par nelikumīgu iekļūšanu dzīvoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu" un KL 126.panta 1.daļas par vidēja smaguma miesas bojājumu nodarīšanu.

Svarīgākais