Iecavā aiztur vairāk narkomānu

Oktobrī un novembrī Iecavā aizturēts vairāk narkomānu nekā iepriekš, novada domes sēdē ziņoja kārtībniece Lūcija Muceniece.

Īpašu satraukumu kārtības sargiem radot fakts, ka konstatēta vēl nesen legāli atļauto apdullinošo augu maisījumu tirgošana un lietošana Iecavas jauniešu vidū. «Šo vielu iespaids uz aizturētajiem ir briesmīgs,» apraksta L. Muceniece. «Ja vēl lietots alkohols, jauniešiem nav vairs ne apziņas, ne atmiņas, ne normālas spējas kustēties.»

Iecavā oktobrī aizturēts arī viens narkotiku tirgotājs, tāpēc vietējie tiesībsargi sadarbojas ar kriminālpoliciju, lai pārtrauktu gan jau ierasto atkarību izraisošo vielu, gan nule aizliegto augu maisījumu izplatīšanu. Par nepilngadīgajiem aizturētajiem jauniešiem, kas apdullinājušies jebkādā veidā, pārrunas notikušas arī ar vecākiem, ziņoja L. Muceniece.

Iecavas pašvaldības deputāti vēlas decembrī uzaicināt uz sēdi Bauskas policijas iecirkņa vadītāju Sergeju Pašukovu, lai pārrunātu iespēju apturēt nelegālo cigarešu tirdzniecību Iecavas autoostā. Pēc domnieku rīcībā esošās informācijas, līdz šim tas netiekot darīts tāpēc, ka policija vēloties ne tikai aizturēt šo vienu tirgotāju, kuru iecavnieki pazīst vaigā, bet izjaukt visu nelegālo cigarešu izplatīšanas ķēdi, raksta portāls "bauskasdzive.lv".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.