Šoferis policistiem piedāvā 25 latu kukuli

Vakar Jelgavā kāds vīrietis policistiem uzrādīja viltotu autovadītāja apliecību, un, tajā pieķerts, viņš piedāvāja 25 latu kukuli, par ko sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma (KL) pantiem.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece  informēja, ka kāda 1986.gadā dzimuša vīrieša vadītā automašīna "Honda Civic" tika apturēta Dobeles šosejā 30.oktobrī plkst.21.26.

Autovadītājs, kuram faktiski nav transporta līdzekļa vadīšanas tiesību, uzrādīja viltotu autovadītāja apliecību, un, kad viltojums tika konstatēts, viņš policistiem piedāvāja kukuli 25 latu apmērā, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

Pret šo vīrieti sākts kriminālprocess pēc KL 323.panta 1.daļas par kukuļdošanu un pēc KL 275.panta 1.daļas par dokumenta viltošanu vai viltota dokumenta izmantošanu.

Par kukuļdošanu likums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Savukārt par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz četrdesmit minimālajām mēnešalgām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.