Īrijā par narkotiku glabāšanu notiesāts Latvijas pilsonis

Īrijā par narkotiku glabāšanu ar nodomu tās izplatīt notiesāts Latvijas pilsonis, vēsta "Baltic Ireland".

20 gadus vecais Uvis Vītoliņš tika aizturēts pagājušā gada 29.jūlijā, kad viņa mājoklī Sligo pilsētā atrasta marihuāna 570 eiro (400 latu) vērtībā.

Vītoliņš policijai atzina, ka marihuānu tirgojis, lai varētu iegādāties pats sev narkotikas.

Vītoliņam ir 20 iepriekšējas sodāmības, un policijas probācijas dienesta uzraudzībā viņš ir kopš pusaudža vecuma.

Kā tiesā pavēstīja apsūdzētais, uz Īriju viņš pārcēlies deviņu gadu vecumā kopā ar vecākiem.

Sākotnēji viņš labi iedzīvojies un ticis uzskatīts par daudzsološu jaunu futbolistu, taču tad viņa vecāki izšķīrušies, bet viņa mātei izveidojušās attiecības ar vairākkārt tiesātu noziedznieku, kurš šobrīd izcieš septiņu gadu cietumsodu.

Pēc Vītoliņa novērtējuma, pēdējos četrus viņa dzīves gadus pilnībā samaitājusi aizraušanās ar marihuānu. Puisis mēģinājis tikt galā ar šo ieradumu, taču atkarība vienmēr ņēmusi virsroku.

Sligo apgabala tiesa Vītoliņam piesprieda trīs mēnešu nosacītu cietumsodu un 120 stundas sabiedrisko darbu.

Tiesa apsūdzības pret Vītoliņu sāka izskatīt jau šā gada maijā, bet lieta tika pārtraukta, lai saņemtu ziņojumu no probācijas un sabiedriskā dienesta.

Pēdējā tiesas sēdē Vītoliņa advokāts informēja tiesu, ka analīzes liecina, ka jauneklis narkotikas nelieto.

2010.gadā Vītoliņš tika aizturēts par mēģinājumu aplaupīt erotisko preču veikalu Sligo pilsētā.

Savukārt šā gada septembrī policija pie viņa atradusi divus maisiņus ar baltu pulverveida vielu. Policistiem Vītoliņš apgalvojis, ka tas ir kokaīns, taču pārbaudēs konstatēts, ka viela ir metiletkatinons, kas nesen iekļauta aizliegto vielu sarakstos.

Latvijā

Valdībai būtu jāvienojas par vienotu pieeju, kādus pasākumus kāda līmeņa politiķi var apmeklēt, otrdien pēc tikšanās ar premjeri Eviku Siliņu (JV) sprieda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, komentējot Aizsardzības ministrijas (AM) parlamentārā sekretāra Arta Švinkas (P) dalību Palestīnas iedzīvotāju upuru piemiņas pasākumā.