Atkal mēģina ar vilcienu ievest kontrabandas cigaretes

Nedēļas nogalē, veicot kontroles pasākumus uz austrumu robežas, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas novērsa mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā kopumā 723 355 dažādu marku cigaretes ar Krievijas Federācijas un Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Cigaretes bija noslēptas kravas vilciena ogļu kravā, automašīnu konstrukcijās un autovadītāja personīgajās mantās.

Sestdien, 2012.gada 27.oktobrī, Terehovas muitas kontroles punktā, veicot kravas automašīnas muitas kontroli, VID muitas amatpersonas transportlīdzekļa kabīnē zem apšuvuma un autovadītāja personīgajās mantās konstatēja 2 160 „Winston” un „More” markas cigaretes ar Krievijas Federācijas akcīzes nodokļa markām. Automašīnu vadīja 47 gadus vecs Lietuvas pilsonis.

Piektdien, 26.oktobrī, Indras muitas kontroles punktā, veicot no Baltkrievijas iebraucošā kravas vilciena padziļināto fizisko kontroli, VID muitas amatpersonas sadarbībā ar Valsts robežsardzes amatpersonām konstatēja, ka vagonā zem ogļu kravas ir paslēptas 710 000 „Premier” markas cigaretes ar Baltkrievijas Republikas akcīzes nodokļa markām.

Savukārt Grebņevas muitas kontroles punktā, veicot padziļināto kontroli automašīnai Volkswagen Passat, ko vadīja 20 gadus vecs Latvijas pilsonis, VID muitas amatpersonas starp degvielas tvertni un grīdu konstatēja slēptuvi ar cigaretēm. Demontējot degvielas tvertni, tika izņemtas 11 195 „Bayron” un „Kiss” marku cigaretes ar Krievijas akcīzes nodokļa markām.

Par diviem konstatētajiem pārkāpumiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.12 pantu[1] par muitošanai pakļauto preču ievešanu Latvijas Republikas muitas teritorijā, noslēpjot šīs preces no kontroles, vai tās nedeklarējot. Savukārt lietas materiāli par ogļu kravā atrastajām nedeklarētajām cigaretēm nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei, kas 2012.gada 27.oktobrī par to ierosinājusi kriminālprocesu saskaņā ar Krimināllikuma 190.panta 2.daļu[2].

Svarīgākais