Jēkabpilī aiztur divus laupītājus

Valsts policijas Jēkabpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki aizturējuši divas personas par laupīšanu.

Jēkabpils policijas iecirknī tika uzsākts kriminālprocess par to, ka 17. jūlijā ap plkst. 02.00 Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā, pielietojot vardarbību, tika aplaupīts 1968. gadā dzimis vīrietis. Vīrietim tika nolaupīts mobilais telefons, naudas maks un atslēgas.

22. oktobrī ap plkst. 20.50 Jēkabpilī, Nākotnes ielā pie garāžu kooperatīva, pielietojot vardarbību, personu grupa, aplaupīja 1978.gadā dzimušu vīrieti, kuram tika nolaupīts mobilais telefons, dokumentu mape un divi lati.

Veicot virkni operatīvo pasākumu, aizvadītajā nedēļā, aizdomās par noziedzīgo nodarījumu izdarīšanu tika aizturētas divas personas, 1987.gadā dzimis vīrietis, agrāk tiesāts 3 reizes un 2012.gada septembrī atbrīvots no Jēkabpils cietuma pēc soda izciešanas un 1992.gadā dzimis vīrietis, agrāk vienu reizi tiesāts par laupīšanu izdarīšanu.

2012.gada 25.oktobrī Jēkabpils rajona tiesa abām aizdomās turētajām personām piemēroja drošības līdzekli- apcietinājumu.

Uz doto brīdi tiek noskaidrota aizdomās turēto personu līdzdalība vēl vairākās analogās laupīšanās.

Latvijā

"Latvijas dzelzceļa" koncerns piedzīvo smagus zaudējumus, tāpēc nākas atlaist darbiniekus. Šogad darbinieku atlaišanu piedzīvojis meitasuzņēmums "LDz Cargo". Tas pārvācies uz desmitreiz mazākām telpām un pāri palikušo tehniku un mēbeles ziedojis labdarībai, kā arī vairākiem koncerna iekšējiem noteikumiem neatbilstošiem saņēmējiem, ziņo "Nekā personīga"