Pie diviem vīriešiem atrod neatļauti glabātus šaujamieročus un munīciju

Novembra sākumā aizdomās par nelikumīgu šaujamieroču iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu aizturētas divas personas, kurām atsavināti nelikumīgi glabāti ieroči, šaujamierīču detaļas un munīcija.

5. novembrī Salaspils novada Dolē VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki operatīvās meklēšanas pasākumu kompleksa laikā aizdomās par šaujamieroču iegādāšanos, glabāšanu un pārvadāšanu bez attiecīgas atļaujas aizturēja 1966.gadā dzimušu vīrieti un 1963.gadā dzimušu Krievijas pilsoni.

Sankcionētu kratīšanu laikā aizturēto dzīvesvietās policijas darbinieki atrada un atsavināja automātu "AK-47", divas pistoles "Browning", divas pistoles "Walther", vienu gāzes pistoli, 62 dažāda kalibra patronas, šaujamieroču aptveres, 25 kastetes, kā arī nažus, durkļus un dunčus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta 2.daļas "par šaujamieroča, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas". Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz desmit gadiem vai arests, atņemot tiesības veikt zināma veida uzņēmējdarbību uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Krievijas pilsonim kā drošības līdzeklis patlaban piemērots apcietinājums, bet otram aizturētajam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis, pastāstīja Neimane-Zobena.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.